Lányok-asszonyok minden ami érdekes

Lányok,sok érdekességeket találtok szerelem,szex,zene,receptek,horoszkóp,szépségápolás,parfümök,és minden ami érdekelhet.

Szakemberek különböző testalkat típusokba sorolnak minket fizikai tulajdonságaink alapján. Természetesen tiszta típusok nincsenek a valóságban, mindannyian kevert típusba tartozunk, de valamelyikhez azért jobban hasonlítunk. Ezt érdemes tudni, mert akkor tényleg alkatunknak megfelelően táplálkozhatunk, megtalálhatjuk a megfelelő diétát, de akár a tökéletes edzéstervet is.

A két véglet a karcsú, vékony testalkat, a másik a gömbölyded, nőies alkat. E között a két pólus között foglal helyet atletikus típus. Nincsenek olyan emberek, akik tisztán egy adott csoportba tartoznának, ennek következmény, hogy van átjárás a típusok között.

Ezek a kategóriák nem csak külső megjelenésünket írják le, hanem azt is megmondják, hogy milyen az anyagcserénk, mennyit hasznosítunk a bevitt tápanyagokból. A vékony testalkatú embereknek általában rossz az anyagcseréjük, ennek következménye az, hogy bármennyit is esznek, nem híznak egy dekát se, a teltebb idomokkal rendelkező hölgyeknek jó az anyagcseréje, így ők sokkal többet hasznosítanak a táplálékból.
Vegyük hát sorra a három főtípus jellemzőit!

Piknikus vagy nőies alkat: kerek mell, ívelt csípő, általában erős testfelépítés, jó állóképesség. Az öregedési folyamatok az ebbe a kategóriába tartozó hölgyeken nem annyira szembeötlők, azonban hízásra hajlamos típus, a bevitt tápanyagot a szervezete a lehető legalaposabban kihasználja, a felesleget pedig zsír formájában raktározza.

Leptuszom vagy vékony alkat: törékeny testalkat, az átlagosnál alacsonyabb testsúllyal. A végtagok általában hosszúak, magasak a kategória tagjai, de akadnak azért köztük alacsonyak is, ám minden tagra igaz, hogy a csontok nagyon törékenyek. A mai világban, amikor a hihetetlenül vékony emberek a „divatosak” talán előny, hogy a szervezetük szinte alig képez zsír formájában tartalékot, így ugyebár hízásra nem hajlamosak, ám pontosan ennek köszönhetően hamar kifáradnak, sokkal kisebb állóképességgel bírnak, mint a gömbölyded hölgyek.

Mezomorf vagy atletikus alkat: testzsírtartalma alacsony, emésztés kiváló. Vállai általában szélesek, csípője keskeny, sportos megjelenésű.

Mivel mindannyian ezen típusok keverékei vagyunk, így egyikünk számára sem lehetetlen a sportos testalkat, ahogy az sem, hogy a gömbölyded kategóriából a vékonyba kerüljünk, vagy esetleg fordítva. Persze a jelentős fogyáshoz kitartás kell, és rengeteg testmozgás! Ha pedig sikerrel jártunk és elértük hőn áhított alakunkat, akkor sem szabad nyugodtan hátradőlni, mert csak intenzív sportolással lehet fenntartani a helyzetet, illetve azzal, hogy figyelünk a táplálkozásra, de semmiképp ne éheztessük magunkat!
Sok egyéb kategorizálás is létezik, egyesek a hormonok szerint osztják be az emberek, mások a testalkatokhoz lelki típusokat is társítanak. Ilyen megközelítés szerint a piknikus alkatú emberekre jellemző a hangulatingadozás, érzelem dúsak, könnyen teremtenek kapcsolatokat, míg a leptuszom típusok általában zárkózottak, nehezen ismerkednek új emberekkel, sokszor saját álomvilágukban élnek.
Hangsúlyozni kell, hogy ezek nem kőbe vésett szabályszerűségek, nincsenek olyan emberek akiknek csak az egyik csoportra illő jellemzőik lennének.

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 31
Tegnapi: 18
Heti: 31
Havi: 705
Össz.: 147 322

Látogatottság növelés
Oldal: Milyen testalkatú vagy?
Lányok-asszonyok minden ami érdekes - © 2008 - 2018 - lanyok.hupont.hu

A HuPont.hu ingyen weblap készítő egyszerű. Weboldalak létrehozására: Ingyen weblap

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Laptop 1 Ft-ért? Regisztrálj most! - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »